במהלך העבודה, האפליקציה שלנו יכולה לכתוב נתונים זמניים פעם אחת לכל בלוק בדיסק, או שהיא יכולה לחזור על כתיבה מספר פעמים לאותו בלוק. לאחר מכן (בכל מקרה) כל הנתונים הזמניים יימחקו כדי לפנות שטח דיסק. אז למה יש לנו אפשרות להחליף נתונים מספר פעמים, אם בכל זאת הם יימחקו?
דיסקים רבים מצוידים במיקרו שבב מובנה השולט בפעולות קריאה-כתיבה באמצעות מערכת מטמון פנימית. החומרה הזו ממוקמת בתוך הדיסק עצמו, היא לא קשורה ללוח האם, המעבד או מערכת ההפעלה שלך ופועלת עצמאית.
במקרים נדירים מסוימים, חלק מהשבבים יכולים לאחסן את פעולת הכתיבה הנוכחית במטמון ואם עוד אחד מגיע מיד אחריה - מחיקה - הם יכולים להתעלם מהכתיבה הראשונה, מכיוון שהיא בכל מקרה תימחק. ואם ההיגיון של השבב מוגדר כמתואר - הנתונים לא ייכתבו באמת, אלא רק ידווחו כפי שנכתבו.
יכולים להיות תרחישים אחרים, זה רק דוגמה, אבל הבעיה זהה - הנתונים לא ייכתבו בפועל לפני המחיקה.
ההיגיון של המיקרו-שבב של הדיסק משתנה מיצרן ליצרן, וקשה לחזות או לדעת כיצד תוכנת המטמון של הדיסק באמת כותבת את הנתונים. חדשות טובות, שהנושא הזה קרה לעתים רחוקות מאוד, ועם חלקים קטנים של נתונים.
כדי למנוע בעיות כאלה, כל סוכנויות האבטחה ממליצות להחליף נתונים מספר פעמים. ההמלצה הרגילה היא מ-3 עד 7. למקרים פרנואידים עד 40.
בבדיקות שלנו אפילו מחזור אחד היה תמיד מספיק. מעולם לא התמודדנו עם הנושא הזה מאז 2008.