Hvorfor er antall sykluser med overskriving viktig?
Under arbeid kan appen vår skrive midlertidige data én gang til hver blokk på disken, eller den kan gjenta skrivingen flere ganger til samme blokk. Etter det vil (i alle fall) alle midlertidige data bli slettet for å frigjøre diskplass. Så hvorfor har vi muligheten til å overskrive data flere ganger, hvis de uansett vil bli slettet?
Mange disker utstyrt med innebygd mikrobrikke som kontrollerer lese-skriveoperasjoner ved hjelp av internt hurtigbuffersystem. Denne maskinvaren ligger inne i selve disken, den er ikke relatert til hovedkortet, prosessoren eller operativsystemet og fungerer uavhengig.
I noen sjeldne tilfeller kan noen brikker cache gjeldende skriveoperasjon, og hvis en annen kommer rett etter den - sletting - kan de ignorere første skriving, siden den uansett blir slettet. Og hvis brikkens logikk er satt som beskrevet - data vil ikke virkelig bli skrevet, men bare rapportert som skrevet.
Kan være andre scenarier, det er bare et eksempel, men problemet er det samme - data ville faktisk ikke bli skrevet før sletting.
Logikken til diskens mikrobrikke endres fra produsent til produsent, og det er vanskelig å forutsi eller å vite hvordan diskens hurtigbufferprogramvare virkelig skriver dataene. Gode nyheter, at dette problemet skjedde svært sjelden, og med små deler av data.
For å forhindre slike problemer anbefaler alle sikkerhetsbyråer å overskrive data flere ganger. Vanlig anbefaling er fra 3 til 7. For paranoide tilfeller opp til 40.
I våre egne tester var selv 1 syklus alltid nok. Vi har aldri møtt dette problemet siden 2008.