De ce este important numărul de cicluri de suprascriere?
În timpul lucrului, aplicația noastră poate scrie date temporare o dată pe fiecare bloc de pe disc sau poate repeta scrierea de mai multe ori pe același bloc. După aceea (oricum) toate datele temporare vor fi șterse pentru a elibera spațiu pe disc. Deci, de ce avem opțiunea de a suprascrie datele de mai multe ori, dacă oricum acestea vor fi șterse?
Multe discuri echipate cu microcip încorporat care controlează operațiunile de citire-scriere folosind sistemul intern de cache. Acest hardware situat în interiorul discului în sine, nu are legătură cu placa de bază, procesorul sau sistemul de operare și acționează independent.
În unele cazuri rare, unele cipuri pot stoca în cache operația de scriere curentă, iar dacă un altul vine imediat după ea - ștergere - pot ignora prima scriere, deoarece va fi oricum ștearsă. Și dacă logica chipului se setează așa cum este descris - datele nu vor fi scrise cu adevărat, ci doar raportate așa cum sunt scrise.
Ar putea fi alte scenarii, este doar o mostră, dar problema este aceeași - datele nu ar fi de fapt scrise înainte de ștergere.
Logica microcipului discului se schimbă de la producător la producător și este greu de prezis sau de știut cum software-ul de cache al discului scrie cu adevărat datele. Vești bune, că această problemă s-a întâmplat foarte rar și cu părți mici de date.
Pentru a preveni astfel de probleme, toate agențiile de securitate recomandă să suprascrieți datele de mai multe ori. Recomandarea obișnuită este de la 3 la 7. Pentru cazuri paranoice până la 40.
În propriile noastre teste, chiar și 1 ciclu a fost întotdeauna suficient. Nu ne-am confruntat niciodată cu această problemă din 2008.