Üzerine yazma döngülerinin sayısı neden önemlidir?
Çalışma sırasında uygulamamız, diskteki her bloğa bir kez geçici veri yazabilir veya aynı bloğa birkaç kez yazmayı tekrarlayabilir. Bundan sonra (her halükarda) disk alanını boşaltmak için tüm geçici veriler silinecektir. Peki, silinecekse neden verilerin üzerine birkaç kez yazma seçeneğimiz var?
Birçok disk, dahili önbellekleme sistemini kullanarak okuma-yazma işlemlerini kontrol eden yerleşik mikro çiple donatılmıştır. Diskin kendi içerisinde yer alan bu donanım, anakartınız, işlemciniz veya işletim sisteminizle ilgili değildir ve bağımsız hareket eder.
Bazı nadir durumlarda, bazı yongalar mevcut yazma işlemini önbelleğe alabilir ve eğer hemen ardından başka bir yazma işlemi gelirse (silme), ilk yazmayı göz ardı edebilirler, çünkü bu zaten silinecektir. Ve eğer çipin mantığı açıklandığı gibi ayarlanmışsa, veriler gerçekten yazılmayacak, yalnızca yazıldığı gibi rapor edilecektir.
Başka senaryolar da olabilir, bu sadece bir örnek, ancak sorun aynı; veriler aslında silinmeden önce yazılmayacaktır.
Diskin mikro çipinin mantığı üreticiden üreticiye değişir ve diskin önbellekleme yazılımının verileri gerçekte nasıl yazdığını tahmin etmek veya bilmek zordur. İyi haber şu ki, bu sorun çok nadiren ve küçük veri parçalarıyla gerçekleşti.
Bu tür sorunları önlemek için tüm güvenlik kurumları verilerin üzerine birkaç kez yazmanızı önerir. Genel öneri 3'ten 7'ye kadardır. Paranoyak vakalar için 40'a kadar.
Kendi testlerimizde 1 döngü bile her zaman yeterliydi. 2008'den bu yana bu sorunla hiç karşılaşmadık.